Hvor lang tid holder en slibning?

 

Mange ting spiller ind, så svaret er ikke så indlysende, men her er mine råd:

* Når du køber en ny kniv, er det vigtigt at du er opmærksom på, at kvaliteten er i orden, og

at kniven er godt hærdet. Det er vigtigt da det gør, at den kan holde skæret, og at du kan

brække og flække med den.

* Det er en god idé at få slebet din nyindkøbte kniv op, da skæret ikke er 100% fra

fabrikken. 

* Opbevaringen har også stor betydning, sørg for at have dine knive på en magnet eller i

en knivblok. Hvis du skal have dine knive i skuffen, vil jeg anbefale, at de ligger i en

knivbeskytter. Det er mere, så knivene ikke ligger stål mod stål, det medfører at knivene

bliver ødelagte.

* Når du tager din nyslebne kniv i brug, så vær lidt forsigtigt med, at du ikke skærer eller

hakker i noget hårdt. Det medfører, at æggen lægger sig. Det vil sige at skæret lægger sig

over til den ene side, og kniven bliver sløv. Sørg derfor at vælge et blødt materiale af et

skærebræt.

* Det er også en god idè at have et strygestål liggende i skuffen. 

* Undgå at komme dine knive i opvaskemaskinen, da enzymet i vaskepulveret/tabs er med

til at nedbryde æggen/skæret på kniven. (Dette er også gældende for sakse)

* God fornøjelse og arbejdslyst med din nyslebne kniv.